Bouwkostenmanagement

Waarom?

BouwkostenExpert B.V. profileert zich niet zo zeer als een calculatiebureau. Wij pakken de handschoen graag een stuk breder op. Willen ons medeverantwoordelijk voelen voor het hele welslagen van uw initiatief. BouwkostenExpert B.V. staat daarbij onafhankelijk aan de zijde van de opdrachtgever van bijzondere projecten.

Demontage voor nieuwbouw

Hieronder enkele van onze spraakmakende projecten...

Paleis Huis ten Bosch

Ontwerpteam, Projectteam, Klantoverleg, Budgetbepaling, Bestekcontrole, Prijsvorming met hoofdaannemer en nevenaannemers, Overall bouwkostenbewaking, Meer en minder werken, kostenvraagstukken gedurende dagelijks beheer en onderhoud, etc.

Voetiusschool Katwijk

Meerjarenonderhoudsraming, renovatie gemeenschapsruimte en keuken + toevoegen tussenvloer als magazijn

heerenhuis Noordeinde

Renovatie herenhuis aan de Noordeinde in Den Haag. Ontwerpteam, Budgetbepaling, Bestekcontrole, Prijsvorming met hoofdaannemer en nevenaannemers, Overall bouwkostenbewaking, Meer en minder werken, bijkomende kostenvraagstukken, etc.

Paleis op de Dam

Voor Ernst Arends een uitdaging om hier als senior bouwkostenadviseur bij betrokken te zijn. Grote uitdaging bij zo’n project midden op een openbaar plein (de Dam) is ook hoe je omgaat met bouwplaats en bouwplaatskosten.

Raad voor de Rechtspraak Den Haag

Bij een grondige restauratie zoals bij dit oude bankgebouw met extra verstevigde bomvrije tussenvloeren Kneuterdijk 1, kom je gedurende de uitvoering van alles tegen.

FloraHolland Aalsmeer

Voor onze bouweconomisch adviseur Ernst Arends was dit een intensieve leerschool van ruim 15 jaren. Eerst de civieltechnische werkzaamheden van uitbreiding FloraHolland Zuid bewaken en in het uitvoeringsteam de kosten in goede banen leiden.

Rechtbank Alkmaar

De opdrachtgever wilde alle contractstukken van een grootschalige herindeling van dit gerechtsgebouw en de door het bouwteam opgestelde raming gecontroleerd hebben.

Infrastructuur luchthavens

Ernst Arends is als RAW-bestekschrijver betrokken geweest via Naco bij diverse luchthavens. Onder andere het ondergronds brengen van kerosine-tankplekken voor vliegtuigen rond enkele pieren op Schiphol.

Windmolen Ten Boer

Naar oude foto’s van voor WOII terugontwerpen van een nieuwe unieke houten stelling rond de oude stenen romp. Bijzonder om dit onder het toeziend oog van de molendeskundigen van de RCE (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed) uit te mogen werken.

Liduina Basiliek Schiedam

Na een zeer grondig funderingsherstel van deze bijzondere basiliek, werden dak en gevel, met de uit natuursteen ribben met glas in lood vulling bestaande kozijnen grondig gerestaureerd en het interieur gewelf voor gewelf en steen voor steen opgeknapt. Een project van jaren.

Hier uw project?

Genoeg geïnspireerd of wilt u weten waarmee BouwkostenExpert B.V. u van dienst kan zijn. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

BouwkostenExpert B.V. biedt bouwkostenmanagement

Wilt u grip hebben op uw bouwkosten, maar kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? BouwkostenExpert B.V. biedt bouwkostenmanagement. Dat houdt in: inzicht geven, optimaliseren en risico’s beheersen. Dat doen wij geheel open en eerlijk: wij staan voor transparantie. Dat betekent dat wij in iedere fase van uw project de kosten met u bespreken, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Vooraf en waar nodig tussentijds. In plaats van achteraf. Bovendien werken wij samen met monument experts, architecten en installatie-adviesbureau’s. Heeft u interesse in bouwkostenmanagement of heeft u vragen op dit gebied? Neem dan contact met ons op, zodat we geheel vrijblijvend een adviesgesprek met u kunnen inplannen.

Waarom bouwkostenmanagement?

Het beheersen van de bouwkosten. Het is één van de belangrijkste factoren in het succes van uw project. Maar bouwkostenmanagement omvat meer dan grip hebben op uw bouwkosten en het realiseren van uw project binnen de door u gestelde financiële kaders. BouwkostenExpert B.V. bekijkt samen met u naar uw dromen, wensen en eisen. Als expert in deze branche kunnen wij u voorafgaand en tussentijds adviseren. Bijvoorbeeld over de verhoudingen tussen prijs en kwaliteit. Bovendien brengen wij ook de externe factoren en risico’s in beeld, zodat u precies weet wat u kunt verwachten voor, tijdens en na uw project. Van het ontwerpproces tot het realiseren van uw project. Wij adviseren u graag.

Projecten: bouwkostenmanagement

Wilt u ruimte maken door demontage voor nieuwbouw? Uw Rijksmonument ontdoen van asbest en daarna opnieuw inrichten? Uw kantoorpand verduurzamen? Het is slechts een kleine greep uit onze diensten. Wilt u weten aan welke projecten BouwkostenExpert B.V. heeft bijgedragen? Bekijk dan ons volledige overzicht. Van bouwkostenmanagement van Paleis Huis ten Bosch in Den Haag tot de renovatie van trappenhuizen in serviceflats in Amsterdam. Wij helpen u graag wanneer het gaat over budgetbepaling en bouwkostenbewaking.

Bouwkostenadvies van BouwkostenExpert B.V.

Wij bieden niet alleen bouwkostenmanagement, maar ook bouwkostenadvies. Een mooi voorbeeld hiervan is het project Paleis op de Dam in Amsterdam, waarbij onze specialist en senior bouwkostenadviseur, Ernst Arends, betrokken was. Arends: ,,Een grote uitdaging bij zo’n project midden op een openbaar plein in Amsterdam zijn ook de indirecte kosten, zoals de bouwplaats, met bijbehorende flink oplopende bouwplaatskosten.’’ Kunnen wij u adviseren op het gebied van bouwkosten? Vraag dan een geheel vrijblijvend adviesgesprek aan.