Bouwkostenadvies

Waarom?

Als we aan zo’n 2.000 jaar geleden denken, verwachten we een overzichtelijke samenleving. Toch werd in de dertiger jaren van de 1e eeuw ook al de raad gegeven eerst de kosten te overrekenen, alvorens een toren te gaan bouwen. Momenteel kunnen de vraagstukken nogal complex zijn.

Hieronder enkele van onze spraakmakende projecten...

Paleis Huis ten Bosch

Ontwerpteam, Projectteam, Klantoverleg, Budgetbepaling, Bestekcontrole, Prijsvorming met hoofdaannemer en nevenaannemers, Overall bouwkostenbewaking, Meer en minder werken, kostenvraagstukken gedurende dagelijks beheer en onderhoud, etc.

Heerenhuis Noordeinde

Renovatie herenhuis aan de Noordeinde in Den Haag. Ontwerpteam, Budgetbepaling, Bestekcontrole, Prijsvorming met hoofdaannemer en nevenaannemers, Overall bouwkostenbewaking, Meer en minder werken, bijkomende kostenvraagstukken, etc.

Paleis op de Dam

Voor Ernst Arends een uitdaging om hier als senior bouwkostenadviseur bij betrokken te zijn. Grote uitdaging bij zo’n project midden op een openbaar plein (de Dam) is ook hoe je omgaat met bouwplaats en bouwplaatskosten.

FloraHolland Aalsmeer

Voor onze bouweconomisch adviseur Ernst Arends was dit een intensieve leerschool van ruim 15 jaren. Eerst de civieltechnische werkzaamheden van uitbreiding FloraHolland Zuid bewaken en in het uitvoeringsteam de kosten in goede banen leiden.

Renovatie trappenhuizen serviceflats te Amsterdam

VO-ramingen renovatie trappenhuizen van diverse appartementencomplexen in verschillende varianten. Offertespiegeling van diverse door aannemers aangeleverde offertes en alternatieven.

Haagse Hogeschool te Den Haag

Renovatie. Prijsvorming groot onderhoud en update interieur met hoofdaannemer en nevenaannemers. Tender met installatie adviesbureau.

Hogeschool leiden

Uitbreiding schoolgebouw. Second opinion op de kosten van een extra zes bouwlagen hoge schooltoren.

Hoofdkantoor ANWB

Renovatie. Doorrekenen consequenties noodzakelijke en gewenste duurzaamheidsmaatregelen.

Paleis Noordeinde

Vernieuwen grootkeuken en personeelsrestaurant, brandwerende maatregelen, deelrenovaties dak en gevel. Ontwerpteam, Klantoverleg, Budgetbepaling, Bestekcontrole, Prijsvorming met hoofdaannemer en nevenaannemers etc.

Stations RandstadRail Rotterdam

Als kostendeskundige en RAW-deskundige heeft Ernst Arends hiervoor de besteksraming aangeleverd, door de juiste onderaannemers te selecteren en te spiegelen. Een groot aantal stations, die samen met de tunnelbuizen in één perceel op de markt waren gezet.

Metrostation Noord-Zuidlijn Amsterdam

Als kostendeskundige in het tenderteam voor de inschrijving betrokken bij Strukton Betonbouw te Maarssen. Het ging om het metrostation bij het centraal station en de door afzinken aangebrachte tunnel onder het monumentale treinstation door i.v.m. de ondergrondse oversteek van de rivier de IJ.

Hier uw project?

Genoeg geïnspireerd of wilt u weten waarmee BouwkostenExpert B.V. u van dienst kan zijn. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Bouwkostenadvies van BouwkostenExpert B.V.

Kunt u wel wat bouwkostenadvies gebruiken? BouwkostenExpert B.V. biedt naast bouwkostenmanagement ook advies om er samen met u voor te zorgen dat uw project op tijd wordt gerealiseerd. Geheel volgens de afspraken die u heeft gemaakt met diverse partijen. Belangrijk om te weten: BouwkostenExpert B.V. staat voor eerlijkheid en transparantie. Wij bespreken in iedere fase van uw project de kosten met u, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. In iedere fase. Dat betekent vooraf en tussentijds in plaats van achteraf én zonder onvoorziene kosten. Bovendien werken wij, indien nodig, nauw samen met experts op het gebied van monumenten, architecten en installatie-adviesbureau’s. Klinkt dat goed of heeft u vragen over bouwkostenadvies? Neem dan contact met ons op, zodat we geheel vrijblijvend een adviesgesprek met u kunnen inplannen.

Waarom bouwkostenadvies?

Een van de belangrijkste factoren in het succes van uw project, is het beheersen van de kosten. Bouwkostenadvies is daarom op zijn zachts gezegd geen overbodige luxe. Maar wanneer kiest u voor bouwkostenadvies? Bouwkostenadvies behelst meer dan grip krijgen én houden op uw bouwkosten en het realiseren van uw project binnen de door u gestelde financiële kaders. BouwkostenExpert B.V. bekijkt samen met u de mogelijkheden voor uw project. Daarnaast brengen wij ook de risico’s in kaart, zodat u grip heeft en houdt op uw project en niet wordt verrast met onvoorziene kosten.

BouwkostenExpert B.V. biedt ook bouwkostenmanagement

Ziet u door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer? Wij bieden ook bouwkostenmanagement. Ideaal wanneer u ruimte wilt maken door demontage voor nieuwbouw, uw Rijksmonument wilt ontdoen van asbest en daarna opnieuw wilt inrichten of uw kantoorpand wilt verduurzamen. Wij werkten de afgelopen jaren aan diverse projecten, waaronder het hoofdkantoor van de ANWB, Hogeschool Leiden, het gerechtsgebouw in Alkmaar en metrostation Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Wilt u meer weten over onze projecten? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Wij staan u graag te woord tijdens een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.